Ürün Danışma Hattı
+90 (850) 500 15 51
Ürün ekle
Fiyat al
Gönder
Hafızayı Güçlendiren Takviye Gıdaları

Yaşantımız boyunca yaşadığımız durumları veya aklımızda tutmak istediğimiz bazı anıları hızlı unutuyor veya hatırlayamıyor olabiliriz. Peki hafızamızı güçlendirmenin en etkili ve doğal yolları nelerdir? Takviye gıda kullanımı zihnimizi ve hafızamızı güçlendirir mi?

Hafızamızı Güçlendirebilecek Takviye Gıdaları

Hafızayı güçlendiren ve geliştirebilecek olan takviye gıdaların neler olduğunu ve detaylarını sizlerle inceleyelim:

Omega-3

Kullanabileceğimiz iki tür yağ asidi vardır bunlar DHA & EPA olarak ayrılmaktadır. Bu asitler insan sağlığı için oldukça faydalı ve etkilidir. Beyin sağlığı açısından iki asidin de olumlu etkileri vardır. Kısaca DHA ve EPA asitlerini özelliklerine ayıracak olursak:

DHA: Bu asit genel olarak bakıldığında beyinin işleyişi ve yapısını korumada etkili olan bir asittir. DHA Takviyesi ile birlikte:

  • Düşünme Becerileri
  • Hafıza Süresinde İyileşme
  • Tepki Süresinde İyileşme gözlenmektedir.

EPA: Bu asit genel olarak beyin hasarı ve yaşlanmaya karşı özelliği olan Antienflamatour etkilere sahip bir yağdır. Ve EPA genel olarak depresyonu olan bireylerde daha çok etki ettiği bilinmektedir.

Asetil L Karnitin

Asetil L Karnitin aslında vücüdumuz da doğal olarak üretilen bir aminoasittir. Metabolizmanızda enerji bakımından önemli rol oynamaktadır. Ve hafızaya olan etkileri ise:

  • Hafızayı Arttırmak,
  • Yaşa Bağlı Hafıza Kaybını Yavaşlatmak.

Kreatin

Vücudumuz için önemli olan kreatin enerji metabolizmasında önemli rol oynayan doğal bir maddedir ve vücutta doğal olarak üretilen bir aminoasittir. Ve beyin sağlığı için oldukça etkilidir. Beyini besler ve oldukça faydalıdır. Özellikle et tüketmeyen bireylerde hafıza gelişimine yardımcı olduğu bilinmektedir.

Ginkgo Biloba

Doğanın bize sunduğu muhteşem faydalardan birisi ise Ginkgo Biloba, doğal olarak ginko biloba ağacından elde edilen bitkisel takviye olan bu yapraklar beyin gücünü arttırdığı bilinmektedir. Etkileri ise bilindiği üzere şöyledir:

  • Odaklanma
  • Hafızayı iyileştirme ve beyin fonksiyonlarına yardımcı olduğu bilinmektedir.

L-Theanine

L-Theanine çayda bulunan ve doğal olarak oluşan bir aminoasittir. Belirli ölçüde kullanıldığı zaman uyuşturmadan sakinleştirici özelliği olduğu bilinmektedir. Beyinde bulunan yaratıcılıkla bağlantılı alfa dalgalarını arttırdığı bulunmuştur.

Kafein

Sık olarak vücudumuza aldığımız kafeinin vücudumuza olumlu etkileri:

  • Uyanıklılığınızı Arttırır,
  • Dikkatinizi Arttırır,
  • Reaksiyon Sürenizi Azaltabildiği bilinmektedir.

Bu takviye gıdalar ne kadar faydalı olsa da sizin için doğru ve iyi olanını bir uzmandan öğrene bilirsiniz. Kullanımında dikkat edilmesi gerenler kullanım miktarı ve süresidir. Bu tür önemli noktalar ve tedavi amaçlı düşünceler için uzman bir doktora danışmanızı tavsiye ederiz.

0