Propolis Faydaları Nelerdir?

Propolis günümüz dünyasında insanlar için oldukça faydalı olan bir gıdadır. Peki propolis gündelik olarak kullanıla bilir mi? veya faydaları nelerdir? inceliyoruz

Propolis, arılar tarafından bitki reçinelerinden toplanan ve kovanlarını korumak, sterilize etmek ve yapıştırmak için kullanılan bir arı ürünüdür.  Propolis doğanın bize sunduğu muhteşem hediyelerden birisi olmasıyla insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Propolisin bazı durumlarda yan etkileri de olabilir bu durumlar dikkat alınmalı ve önemsenmelidir.

Propolis Nedir?

Propolis arıların bitki reçinelerinden toplanan ve kovanlarını korumak için sterilize etmek ve yapıştırmak için kullandığı bir arı ürünüdür. Bu ürün insan sağlığı için düşünüldüğünden fazla faydaları bulunmaktadır. Bu faydaların yanı sıra bazı insanlar için zararlı olabilir.

Propolis Faydaları Nelerdir?

Propolis insan vücudu için oldukça önemli değerlere sahiptir. İnsanlar tarafından yüzyıllardır kullanılan propolisin bilindik bazı faydalarını sizlerle sıralayalım.

Propolis Yan Etkisi Var mı?

Ne kadar faydalı olsa da fazla kullanıldığında bazı potansiyel yan etkiler yaratabilir. İşte bu yan etkilere bazı bilindik örnekler;

Faydaları ile bilinen propolisin bile yan etkileri vardır. Bu sebeple propolis kullanmadan önce uzman bir hekime başvurmanızı öneririz.

Propolis Nasıl Kullanılabilir?