Doğal Tüy Dökücüler Nelerdir?

Tüylerimizi farklı yollar ile alabiliyoruz. Peki bu durumun doğal bir yöntemi var mı? Tüylerimizi hangi doğal yöntemler ile alabiliriz?

Sosyal yaşantımız ve sağlığımız için tüylerimizi belli zaman aralıklarında almamız gerekmektedir. Bu zamana kadar farklı bir çok yöntem duyduk. Peki tüy alımını en doğal şekilde nasıl yapabiliriz? Sizlerle inceleyelim:

Doğal Tüy Dökücüler Nelerdir?

Unutmamalıyız ki ne kadar doğal da olsa tüylerimizin alımı için kullanacağımız doğal ürünler cildimiz için uygun olmayabilir. Bu sebeple kullanacağınız doğal ürünlerin cildinize uygun olup olmadığını ilk önce küçük bir kısımda kontrol etmekte fayda vardır. Eğer tedirginliğiniz devam ederse bir uzmana danışmanızı tavsiye ederiz.

  1. Doğal tüy dökücü özelliğe sahip ürünler şunlardır:
  2. Zerdeçal & Süt & Limon
  3. Tuz ve limon
  4. Türk kahvesi ve karbonat
  5. Hamam otu
  6. Ceviz kabuğu
  7. Un ve hardal yağı
  8. Taze nane

Fakat bu ürünlerin kullanımı için ilk önce hazırlanması gerekmektedir. Şimdi sizlerle bu ürünlerin nasıl hazırlandığını inceleyelim:

Zerdeçal

Doğanın gücünden yararlanmak adına ilk aklımıza gelen bitkilerden önde gelen zerdeçal tüy dökme mevzusunda da imdadımıza yetişiyor. Özellikle yüz bölgesinde oluşan tüyler için en ülkü yöntemlerden önde gelen zerdeçal maskesi tüylerin azalmasına destek olurken kıl köklerinin de seyrelmesini sağlar.

Malzemeler:

Uygulama:

Tuz ve Limon

Limonun cilt üstündeki müspet etkilerini bilmeyen yoktur. Hele bir de tuz ile bir araya ulaşınca istenmeyen tüyler mevzusunda çok etkilidir. Limon ve tuz kıl köklerini yumuşatarak tüylerin zaman içinde azalmasına ve dökülmesine destek olur. Aynı zamanda ağda sonrası oluşan lekelerin giderilmesinde çok etkilidir. Tuz – limon karışımını tüy dökücü sprey olarak kullanabileceğiniz benzer biçimde doğrudan cildinize de uygulayabilirsiniz.

Malzemeler:

Uygulama:

Un ve Hardal Yağı

Eğer en kısa müddette tüy dökücü etkiyi görmek ve tüylerinizden kurtulmak dilerseniz un ve hardal yağını birleşiminden faydalanabilirsiniz. Ağda etkisiyle cildi pürüzsüz hale getiren bu yöntemi bakım rutininizden noksan etmeyin.

Malzemeler:

3 suyu bardağı buğday unu

6 yiyecek kaşığı hardal yağı

Uygulama:

Taze Nane

Tüy oluşumu her ne kadar dışarıdan önlenmeye çalışılsa da hormonal sebeplerle de tüy artışı meydana gelebilir. Bu yüzden belli bitkileri tüketerek tüy dökülmesini hızlandırabilir tüy dökücü bitkiler İbrahim Saraçoğlu önerisi ile içeriden tedavi uygulayabilirsiniz. Tüy dökücü bitkisel sabun ve kremlerle beraber uygulayabileceğiz bu kür için ihtiyacınız olan tek şey bir parça taze nane!

Malzemeler:

Uygulama:

Türk Kahvesi ve Karbonat

Türk kahvesi bilhassa ciltte peeling olarak kullanılır. Cildi yenileyici ve canlandırıcı etkiye haiz kahve; antibakteriyel özelliğe haiz karbonat ile bir araya ulaşınca de istenmeyen tüylerde mucizeler yatabilir. Dr. Şems Arslan`ın önerisi olan bu tarifle tüylerinizde azalmayı gözlemleyebilir kısa müddette müessir sonuçlar alabilirsiniz.

Malzemeler:

Uygulama:

Hamam Otu

Hamam otu öteki adıyla Zırnık Otu eski zamanlardan beri tüy dökücü özelliği nedeniyle hepimiz tarafınca çok seviliyor. Özellikle istenmeyen tüylerin dökülmesi için tüy dökücü hamam otu tozu kullanabilir yeni tüylerin oluşmasını engellemek için de hamam otu yağından faydalanabilirsiniz. Uygulaması çok ergonomik olan bu otu ve hasım aktarlardan satın alabilirsiniz.

Malzemeler:

Uygulama:

Ceviz Kürü

Cevizin içi de kabuğu da hem yemek olarak bununla beraber cilt bakımında oldukca kullanılıyor. Özellikle tüy dökücü tesiri ile her insanın bilmiş olduğu ceviz kabuğu da kür olarak sıkça tercih ediliyor. Oluşan tüylenmeyi azaltmak ve mevcud tüylerin dökülmesini hızlandırmak için ceviz kürünü kesinlikle deneyin.

Malzemeler:

Uygulama:

Bu doğal ürünleri kullanırken dikkatli olmalısınız. Ne kadar doğal olsalar da insan sağlığını kötü yönde etkileyebilirler. Bu sebeple kullanıma geçmeden önce küçük bir bölgede kullanarak denemenizde ve uzmanlara danışmanızda fayda vardır.