D3 & K2 Vitamini Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir?

D3 ve K2 vitaminlerinin insan sağlığına olan faydalarını daha önce incelemiştik. Peki bu vitaminin eksikliğini nasıl anlarız? Ne tür belirtileri vardır?

Sağlıklı bir hayat için ihtiyacımız olan D3 ve K2 vitamininin öneminden ve faydalarından bahsetmiştik. Peki sağlığımız için önemli olan bu vitaminin eksikliğini yaşadığımızda ne tür belirtiler ile karşılaşabiliriz? Sizlerle inceleyelim.

D3 & K2 Vitamini Eksikliğinin Belirtileri

D3 ve K2 vitamini eksikliğinin belirli belirtileri olabilir fakat her belirti bu yönde doğru olmaya bilir. Vitamin eksikliği veya farklı belirtiler ile karşılaştığınız bir durum var ise test yaptırarak hangi vitaminin eksikliği olduğunu öğrenebilirsiniz.

Bu belirtilerin yanı sıra farklı belirtiler ile karşılaşa bilirsiniz. Eğer vitamin eksikliğiniz olduğunu düşünüyor veya bu belirtiler ile karşılaşıyor iseniz hekiminizden test yaptırmak istediğinizi belirterek hangi vitamine ihtiyacınızın olduğunu öğrenebilir ve doğru bir şekilde vitamin takviyesi alabilirsiniz.

Peki D3 & K2 Vitaminleri hangi besinlerde bulunur?

D3 Ve K2 vitaminin hangi besinlerde bulunduğunu sizlerle inceleyelim:

D3

  1. Balık yağı: Çoğunlukla somon, sardalya ve ringa balığı gibi yağlı balıklarda bulunur.
  2. Karaciğer: Morina karaciğeri yağı D3 vitamini açısından zengindir. 

K2

Bu besinler genel anlamda D3 Ve K2 Vitamini içerse de sizin ihtiyacınız olan miktarda vitamini karşılamaya bilir. Bu durumda vitamin takviyesi almanız daha doğru olur. Fakat vitaminler ne kadar faydalı olsa da tüketiminden önce bir uzmana danışmak ve doğru tüketim tablosunu izlemek sizin için en doğrusu olacaktır.